Photographer Terbaik Bila Gambarnya Dipandang Lama

Assalamu’alaikum W.B.T dan Salam Ukhwah..

gambar pemandangan indah Setiap hari aku akan berdepan dengan masalah tekanan perasan disebabkan konflik dalaman yang tercetus akibat kecelaruan jiwa dan tiada persefahaman antara hati dan tindakan aku sendiri. Malam ni training pingpong sedikit sebanyak akan mereleasekan segala ketensionan aku. Selain itu, gambar-gambar yang cantik seperti di bawah ini juga dapat melepaskan tekanan aku. Aku sukakan air, langit, bunga, pohon yang sangat menyejukkan hati dan membuatkan aku ingin berada di dalam setiap gambar yang cantik ini. Orang kata, photographer yang baik adalah bila kita memandang lama untuk menikmati setiap sudut gambar itu atau lebih tak logik lagi, kita nak masuk ke dalam gambar tu? Aku pun rasa macam tu jugak.. Apa kata kalian? Siapa suka gambar ni sila luahkan, lepas ni boleh saya upload gambar cantik lagi. Boleh juga ke laman Flickr saya untuk menikmati gambar-gambar yang teramatlah cantik. Indahnya pemandangan ini menunjukkan betapa indah dan bijaknya pencipta kita..sob..sob..


gambar pemandangan indah

gambar pemandangan indah

gambar pemandangan indah

http://www.4shared.com/audio/BVsKhE8A/Anuar_Zain_-_Sedetik_Lebih.htm

gambar pemandangan indah

gambar pemandangan indah

gambar pemandangan indah

37 comments on “Photographer Terbaik Bila Gambarnya Dipandang Lama”

        • PakarBuahPinggang

          Betul tu.Kalau kita lihat bunyi bising yang dihasilkan oleh ciptaan manusia seperti bunyi kenderaan,bunyi kilang dan sebagainya,ianya sangat menyakitkan telinga.

          Tetapi lihatlah bunyi kicauan burung,bunyi cengkerik dan unggas,walaupun bunyinya bising ianya masih lagi menimbulkan rasa ketenangan dalam jiwa ni,subhanaallah.

        • adele

          wah,btul kenyataan saudara Abdullah..
          sy sndiri tak perasan..
          mmg tenang dgn perkara yg semulajadi..

        • hafizmd

          Inilah rahsia yang Allah letak pada setiap penciptaanNYA…

          Satu rahmat dan nikmat Allah juga pada kita yg mampu mengecap ketenangan dgn keindahan ini 😀

  1. FD Reply

    kalau mcm tuh senang sangat… ambil gmbar perempuan lawa / model / ayu / comel then pamerkan… tak sah kalau tak ada orang download… XD

    • adele Reply

      yeke? FD je kot nak download.. 😀 😀

      offline dulu..nak g training..byebye

        • adele

          wah..ada permintaan nmpknya..skrg mmg x smpat bro Hafiz..esok ada open tournament..nnt dah habis byk pengalaman, blehlah buat tutorial pingpong.. 😀

  2. zulkbo Reply

    Salam Adele..
    singgah awal pagi saya di sini
    dapat ketenangan menatap wajah mu..
    oppps..menatap gambar2 pemandanganmu
    ermmm..dah ngantuk nih..sibuk
    siang tadi..good nite
    😀

  3. zulkbo Reply

    tension rupanya anak dara ni ye..
    kesian…bawalah melancong ke
    apa..realese tension boleh sehari dua
    😀

    • adele Reply

      hari ni pergi ke MAKNA (Majlis Kanser Nasional),
      buat field work..
      boleh hilangkan tension juga 😀

  4. maza Reply

    wah! lepas ni mau tangkap gambar landskap banyak2 dan cantik2 kendian tepek kat blog GKKJ… kasik jiwa dan tindakan adele tenang2 aje.. hehehhee

    • adele Reply

      wah..bgus2 cik Maza..lps ni nak tgok gmbr pemandangan dr cik Maza pulak..sy tggu ni 😀

  5. mekar Reply

    Sejuk mata memandang. Sy pernah cuba2 ambik gambar pemandangan pakai dslr. entah apa2 jadinya. tak cukup ilmu lg sebenarnya.huhu
    Senang2 tengok keindahan semulajadi pantai/pemandangan kt langkawi ni lg best

    • adele Reply

      ya Allah, kak mekar di Langkawi pulak ke? rajinnya pergi utara…amiklah gmbr byk2, ilmu bergambar tu letak tepi dulu yg penting kenangan 😀

        • adele

          oo yelah..dah biasa sgt kan..gmbr yg diambil pun sma je pmandangannya nnt..hehe

  6. Amry Reply

    cantik!!!sungguh cantik!! suka tengok gambar pemandangan macam ni.dapat menenagkan fikiran juga. kalau ada duit nak beli gambar [emandangan yang besar buat frame letak kat dinding.pergh!! memang hari2 la tengok gambar tu.huhu

    • adele Reply

      kalo gitu lebih baik buat wallpaper rumah daripada gmbar pemandangan..lg puas!! rasa mcm hidup dlm tempat yg indah tu je 😀

  7. Chybee Reply

    mmg cantik! kalau la chybee ada peluang nk tangkap gmbr mcm ni. haish…banyak nk kene belajar lg ni

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *