Cinta dan Kasih Sayang

Pengalaman Indah Yang Perih

Alhamdulillah, tepat 7.33 pagi ini (Jumaat) genaplah usia anak saya tiga minggu dilahirkan ke dunia pada penghulu hari yang penuh barakah. Seminggu yang lepas,kelahiran ini tanpa dirancang, maksud saya, saya sudah set kan di minda bahawa baby akan keluar pada minggu ke 40 kerana dua hari sebelum saya bersalin (15 oktober) , doktor yang membuat ultra sound cakap baby belum…

Read More

Cinta dan Kasih Sayang, Peribadi

Kelas Antenatal, Hospital Pakar An-Nur Hasanah

Ahad yang lepas bertarikh 12 Oktober 2014, saya berpeluang untuk mengikuti kelas antenatal yang dianjurkan oleh Hospital Pakar AnNur Bandar Baru Bangi di Dewan Seminar Masjid Al-Hasanah, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi. Saya sangat berterima kasih kepada Puan Zawahil kerana memberi peluang untuk saya menyertai kelas ini walau saya seorang pesakit luar yang tidak bercadang untuk bersalin di sana. Dengan…

Read More

Cinta dan Kasih Sayang

Lelah

Bismillah… Kandungan sudah mencecah 35 minggu 4 hari. Cepatnya masa berlalu, tak sedar masa berinjak begitu pantas sekali. Jarang sekali saya merasa lelah dan letihnya menjalani kehidupan selain minggu-minggu alahan saya di awal kehamilan. Dari rumah lagi rasa taknak masuk ke pejabat mungkin kerana penatnya tubuh ini. Rasa macam “oh anak, bila nak keluar ni” tapi dalam masa yang sama…

Read More

Uncategorized

Jangan Berhenti Menulis

Bismillah… Mungkin disebabkan kekangan masa dan kemampuan diri aku berhenti menulis. Bila difikirkan semula, selepas 7 tahun berblogging, mengapa aku harus berhenti menulis. Terlalu banyak perkara dalam hidup yang boleh dikongsikan kerana setiap manusia itu berbeza-beza kisahnya kan? InshaAllah lepas ni aku akan menulis dengan lebih konsisten sebab masa dan tenaga pun semakin bertambah sehingga hari ini. Nampak tak theme…

Read More

Cinta dan Kasih Sayang

Cerita Keibuan

Bismillah…. Lamanya tak menulis. ehek. Tak tahu macamana nak mula? Rasa kekok pun ada. Sebab dah terlalu lama tak menaip rasa lain macam. Macam tak pandai. Hari ini rasa nak bercerita mengenai pengalaman sepanjang bergelar bakal ibu. 8 bulan yang lalu, saya disahkan hamil selepas 2 bulan keguguran ketika kandungan betul-betul nak masuk 3 bulan. Bangun pagi Jumaat 8 November…

Read More