Cinta dan Kasih Sayang

Pengalaman Penyusuan Anak Pertama

IMG_20160514_202942

Alhamdulillah..Jika dikira sehingga hari ini, genaplah penyusuan saya kepada anak pertama saya Sufyyah yang sudah 1 tahun 7 bulan (17 Oktober 2014 – 17 Mei 2016) bersamaan 19 bulan. Selepas membaca artikel mengenai How Breastfeeding Changes Your Brain di sini, saya tergerak untuk berkongsi pengalaman penyusuan anak pertama saya yang boleh saya kira banyak cabarannya juga kan? Setiap ibu pasti…

Read More

Cinta dan Kasih Sayang, Kekeluargaan

Adik Sufy, Sufy dan Perkataannya.

BabyTak-Aug10-istock

Alhamdulillah, adik Sufy dah mencecah usia 12 minggu. Semalam scan di Klinik Assalam Bangi, klinik kegemaran Ibu rasa tak percaya lihat perkembangan adik Sufy yang berkembang sungguh pesat sekali. Masa scan pada minggu yang ke 6, hanya kantung sahaja yang nampak tapi semalam, kepala, tangan, kaki dah sempurna terbentuk, jantung pun berdegup kencang buat ibu terharu. Sufy pun dah makin…

Read More

Uncategorized

Pengalaman IMKK Disember 2015

imkk

Alhamdulillah, saya dan suami tercinta berkesempatan untuk mengikuti program Intensif Magnet Kejayaan dan Kekayaan (IMKK) pada 11-13 Disember yang lalu. Bukan mudah untuk seorang ibu beranak kecil nak menghadiri program dari pagi hingga ke malam selama 3 hari tanpa pengorbanan. Terima kasih ummi dan ayah kerana pengorbanan kalian untuk menjaga Sufy sepanjang program, membuatkan anak-anakmu semakin tahu matlamat dan hala…

Read More

Uncategorized

96 Residences Greenwood Salak Tinggi

96 residences greenwood paramount

Anda tengah pening cari rumah pertama? Anda memang tengah cari rumah? Pening cari rumah teres dua tingkat dengan harga berpatutan? Jika anda bekerja di KLIA, Putrajaya, Bandar Baru Salak Tinggi, Bandar Baru Nilai dan kawasan sekitarnya, boleh jenguk-jenguk projek baru 96 residence Greenwood Salak Tinggi by Paramount. PAKEJ TAK BOLEH TAHAN! TEMPAHAN HANYA RM3,000! Buat Anda yang Mencari-Cari RUMAH TERES…

Read More

Cinta dan Kasih Sayang

IBU – Haddad Alwi feat. Farhan

Sufy dah lena dibuai mimpi, ayah sudah terlelap keletihan. Malam-malam begini ibu baru sempat buka laptop, siapkan kerja apa yang perlu. Dengar pula lagu ini, lap air mata yang mengalir. Sayu! Lagi 3 hari Sufy genap setahun, tapi di hati ibu Sufy sentiasa baby. Memang macam tu perasaan seorang ibu kan. Dah besar panjang umur 40 tahun pun anak tetap…

Read More