Peribadi

Hosting Serverfreak Memang Terbaiklah!

Selesai je solat subuh pagi tadi, aku pun bukalah laptop, nak sambung kerja aku yang tak selesai malam tadi disebabkan internet connection yang sering mengganggu jiwa aku. Bila buka blog ni, tiba-tiba tulis Error establishing a database connection. Sekali lagi, Error establishing a database connection. Lagi sekali, Error establishing a database connection. Dan aku tahu perkara ni akan kekal sampai…

Read More

Uncategorized

Calon Isteri Idaman

Buat lelaki di luar sana, kriteria isteri idaman kalian seharusnya begini : 1. Seorang isteri yang cantik, pandai bersolek, memasak dan mengurus rumah adalah hal yang penting. 2. Seorang isteri yang periang, bertenaga, dapat membuat kita tertawa dan menghibur dikala duka juga penting. 3. Seorang isteri yang memahami, soleh, jujur, taat beribadah dan dapat dipercaya sangat penting. 4. Seorang isteri…

Read More

Peribadi

Cerpen: Isteri Untuk Suamiku

Tiba-tiba ada orang komen suka baca cerpen di blog ini. Terima kasih.. Aku pun dah tak ingat dah cerpen-cerpen aku letak kat blog mana, blog cerpen aku kebanyakannya dah delete. Aku pun teringatlah cerpen yang pernah aku buat khas untuk sahabat aku Maisarah dan pernah disiarkan dalam Majalah Anis Disember 2008. Apa yang paling menghiburkan hati aku beliau membaca cerpen…

Read More

Kesihatan dan Kecantikan

Adakah Susu Lembu Hari ini benar-benar Berkhasiat?

Dua tahun lepas, seorang pensyarah Law & Society aku mendedahkan bahawa Produk Nestle pernah disaman dan telah diberhentikan penjualan produknya di negara barat kerana produk-produknya disahkan tiada khasiat. Produk-produknya hanya dibekalkan di Benua Asia di mana terdapat ramai Muslim di sini. Tak dapat pula aku nak confirmkan samada penjualannya benar-benar disekat di negara Barat. Kakak aku pula pernah dinasihatkan oleh…

Read More

Peribadi

Koleksi Kemalangan Bas Malaysia 2010

Terkejut aku dengan berita kemalangan Simpang Pulai-Cameron pagi tadi. 27 disahkan maut. Bosan dah aku dengar berita kemalangan bas nih. Pemandu bas macam tak ambil iktibar dengan apa yang dah berlaku sebelum ni. Dan segala punca kemalangan bas ni tak lain tak bukan adalah LAJU. Semua pemandu bas bawa bas TERLAMPAU LAJU! Aku baru je balik dari Kerteh, sepanjang highway…

Read More