Hubungi Penulis

21 thoughts on “Hubungi Penulis

  1. saya ada baca tulisan awak mengenai faraid,berbunyi:

    Alhamdulillah, 2 paper sudah berlalu dan kini tinggal 6 paper lagi. Banyak lagi kan? Sabar je lah. Semalam aku menduduki kertas Fiqh Al-Mawarith iaitu dalam bahasa yang mudah difahami, Ilmu Faraid. Bila belajar ilmu faraid ni, memang kita akan rasa betapa indahnya pembahagiaan faraid yang telah ditetapkan di dalam Al-Quran,
    sekarang ni saya memerlukan contoh tugasan yang anda buat dalam tajuk ini,boleh tak?t.q
    urgent

    1. shawal, sy minta maaf sgt2..buku2 rujukan faraid dan soalan2 yg lepas smuanya sy dah tinggalkan di rumah sbb masa cuti pjg hr tu, sy praktikal di guaman syarie memerlukan rujukan tersebut..skrg yg bkaitan faraid smua dah tak ada..kalau boleh sy tau, tugasan yg mcmana awk kena buat ye?

      1. saya ni belajar di kolej darul al hikmah,amik diploma syariah,tapi kelas nye hujung minggu,sebulan 2 kali,tp di masjid negeri ipoh,bukan di kajang tu,tugasan yang saya kena buat ni berdasarkan sukatan mata pelajaran antaranya pusaka ,faraidh,asobah,zawil arham,so leh pilih salah satu drp nye

        1. ya Allah..kolej darul hikmah sungai ramal dalam ke? kakak sy duduk di rumah beratap hijau tu..taman melati.. rumah sy di semenyih (rumah parent).kat semenyih lah buku2 tu. dan skrg sy di rumah nilai. kalau awk nak,kena beri sy masa dalam seminggu gitulah..boleh ke?

        2. kolej saya d kajang,tapi sy ni out kampus,belajar di ipoh..seminggu tu,x boleh la,pasal sabtu n ahad ni dah nak kena hantar,sebab minggu ni,cikgu dr kajang ,satu lagi bab metodologi penyelidikan,sabtu n ahad ni,kena hantar proposal,awak ada x?

  2. Salam. hi, nk tanya, u pkai braces kt klinik halizah kn?sy nk tnye brape ye cost utk 1st time appointment?pas2 bulan2 byr dlm brape ratus? yg RM5000 tu utk total treatment kn? sy plan nk g klinik halizah mtk consultation dlu b4 pkai braces…huhu..

    1. salam..yup..i buat di klinik halizah..1st time utk consultation tu tak silap RM 60..pahtu kalo kena cabut gigi..lain plak kos nya..kiranya RM5000 tu akn bermula bila betul2 dah nak pasang braces..dan tukar2 elastic band stiap bulan..jd jumlahnya RM5000++. huhu.mahalkan? tp I tinggal RM800 je skrg..hehe..bulan 12/1 ni dah nak buka.. gud luck k 😉

  3. hari tu kalau tak salah ada baca kat blog sape tah, adele ada buatkan header banner. betul ke? hmm, kalau ada ingat nak mintak tolong designkan satu image header tapi bukan untuk blog la..

    1. erk..yeke? blog mana tu? header sy ni pun org yg buatkan..mungkin Khidir tersalah org kot…sy mmglah pandai buat header tp takkan secantik dan sehebat org lain..yg buat header sy namanya Adila . dia ni bru betul2 hebat..cuba consult ngn dia 🙂

  4. hai kak..saya nak tanyerla kalau coklat nk buat byk2 ni xperlu letak dalam firdge kan? n then nk siapkan 1300 coklat memerlukan bape KG coklat????

    1. hai dik..kalo lepas masuk mould tu semestinya kena masuk fridge sbb nak keraskan dia..lepas dah keras,kuarkan dpd mould tak perlu lg masuk peti..boleh masuk beg plastik terus..akk buat 1300 tu dalam 12kg.. 🙂

    1. salam…faida, kalau sy biasanya ambil kat rumah nenek atau depan rumah ni je..faida kena lah tny org2 yg selalu duduk kg ada tanam inai ke tak? susah juga sy nak bantu ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *