Uncategorized

Pengalaman IMKK Disember 2015

imkk

Alhamdulillah, saya dan suami tercinta berkesempatan untuk mengikuti program Intensif Magnet Kejayaan dan Kekayaan (IMKK) pada 11-13 Disember yang lalu. Bukan mudah untuk seorang ibu beranak kecil nak menghadiri program dari pagi hingga ke malam selama 3 hari tanpa pengorbanan. Terima kasih ummi dan ayah kerana pengorbanan kalian untuk menjaga Sufy sepanjang program, membuatkan anak-anakmu semakin tahu matlamat dan hala…

Read More

Uncategorized

96 Residences Greenwood Salak Tinggi

96 residences greenwood paramount

Anda tengah pening cari rumah pertama? Anda memang tengah cari rumah? Pening cari rumah teres dua tingkat dengan harga berpatutan? Jika anda bekerja di KLIA, Putrajaya, Bandar Baru Salak Tinggi, Bandar Baru Nilai dan kawasan sekitarnya, boleh jenguk-jenguk projek baru 96 residence Greenwood Salak Tinggi by Paramount. PAKEJ TAK BOLEH TAHAN! TEMPAHAN HANYA RM3,000! Buat Anda yang Mencari-Cari RUMAH TERES…

Read More

Uncategorized

Jangan Berhenti Menulis

Bismillah… Mungkin disebabkan kekangan masa dan kemampuan diri aku berhenti menulis. Bila difikirkan semula, selepas 7 tahun berblogging, mengapa aku harus berhenti menulis. Terlalu banyak perkara dalam hidup yang boleh dikongsikan kerana setiap manusia itu berbeza-beza kisahnya kan? InshaAllah lepas ni aku akan menulis dengan lebih konsisten sebab masa dan tenaga pun semakin bertambah sehingga hari ini. Nampak tak theme…

Read More

Uncategorized

Hometuition, Homework Coaching dan Quran Recitation di Taman Kajang Utama

InsyaAllah bulan 3 ini aku akan masuk ke rumah sewa aku sendiri bersama suami di Taman Kajang Utama. Niat di hati hari ini nak bagi notis sebulan dekat principal sekolah untuk berhenti kerja bermakna bulan April nanti tak perlu lagi nak kerja, boleh fokus study dan menjaga kesihatan bayi dalam kandungan. Alhamdulillah, sebab diberi peluang untuk mengandung lagi selepas keguguran…

Read More

Uncategorized

Interview

assalamu’alaikum sejak dah berkahwin ni memang payah nak update blog, kalau keinginan nak update tiba-tiba membuak, tangan keras kaku tak tahu nak menaip apa walau sebenarnya banyak juga idea. baiklah, kali ini aku nak bercerita mengenai International Schools. Bulan November yang lalu merupakan bulan bertuah buat aku sebab aku dapat 4 interview dari 1 sekolah swasta dan 3 sekolah antarabangsa.…

Read More