Peribadi

Pengalaman Bersalin Anak Ke 2 Hospital Islam Azzahrah Bangi

bersalin

Bismillahirrahmanirrahim… Dah baca pengalaman bersalin anak sulung saya di Hospital Serdang? Kerana pengalaman bersalin anak kedua saya adalah lebih kurang dengan anak pertama. Tidak lama di labour room. Tidak sampai 1 jam. Datang ke hospital betul-betul hanya untuk mengeluarkan anak dari rahim. Alhamdulillah. Saya teringat kata-kata ibu saya¬†betapa Allah sayangnya pada kita kerana memberikan rasa sakit untuk bersalin begitu sekejap.…

Read More

Peribadi

Pengalaman Bersalin Di Hospital Serdang

hospital-serdang

BIlahirrahmanirrahim.. Aku in the mood of surveying and searching hospital untuk bersalin. Bila baca pengalaman orang bersalin, rasa nak berkongsi pengalaman bersalin ketika di Hospital Serdang 2 tahun yang lalu. Macam dah bau basi tapi pengalaman anak sulung tetap segar di ingatan kan? Kerana anak sulung anak teristimewa, kehadiran yang dinanti-nanti. Pastinya semua yang berlaku masih segar di ingatan. Pengalaman…

Read More

Cinta dan Kasih Sayang, Peribadi

Kelas Antenatal, Hospital Pakar An-Nur Hasanah

Ahad yang lepas bertarikh 12 Oktober 2014, saya berpeluang untuk mengikuti kelas antenatal yang dianjurkan oleh Hospital Pakar AnNur Bandar Baru Bangi di Dewan Seminar Masjid Al-Hasanah, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi. Saya sangat berterima kasih kepada Puan Zawahil kerana memberi peluang untuk saya menyertai kelas ini walau saya seorang pesakit luar yang tidak bercadang untuk bersalin di sana. Dengan…

Read More

Peribadi

Selamat Datang 2014

Wah, sedar tak sedar tahun 2014 sudah pun menjengah. Adakah azam 2013 sudah dilunaskan? Begitulah putaran hidup masuk tahun baru, bila dah masuk tahun baru nak sedar banyak perkara yang tak terlaksana. Antara perkara yang terlaksana untuk aku tahun 2013 ialah # Habiskan degree – settle # Kahwin – settle # Cari kerja – settle Begitulah kehidupan..aku pun tak tau…

Read More

Peribadi

Impian yang Seterusnya

Masa kecil-kecil dulu, umi selalu sebut nakkan salah sorang anaknya ada Master. Anak-anak lain habis je degree semua terus kerja, kawin.. Dah kerja, syok pegang duit banyak-banyak kompem malas dah nak belajar. InsyaAllah akan kupenuhi hajat ummi dan ayah selagi hayat dikandung badan. Perjalanan hidup ini terlalu panjang mengapa tidak aku habiskannya dengan menuntut ilmu kan. Cita-cita aku nak lah…

Read More