Category Archives: Kehidupan Peribadi

bersalin

Pengalaman Bersalin Anak Ke 2 Hospital Islam Azzahrah Bangi

Bismillahirrahmanirrahim… Dah baca pengalaman bersalin anak sulung saya di Hospital Serdang? Kerana pengalaman bersalin anak kedua saya adalah lebih kurang dengan anak pertama. Tidak lama di labour room. Tidak sampai 1 jam. Datang ke hospital betul-betul hanya untuk mengeluarkan anak dari rahim. Alhamdulillah. Saya teringat kata-kata ibu saya¬†betapa Allah sayangnya pada kita kerana memberikan rasa […]

Read More

hospital-serdang

Pengalaman Bersalin Di Hospital Serdang

BIlahirrahmanirrahim.. Aku in the mood of surveying and searching hospital untuk bersalin. Bila baca pengalaman orang bersalin, rasa nak berkongsi pengalaman bersalin ketika di Hospital Serdang 2 tahun yang lalu. Macam dah bau basi tapi pengalaman anak sulung tetap segar di ingatan kan? Kerana anak sulung anak teristimewa, kehadiran yang dinanti-nanti. Pastinya semua yang berlaku […]

Read More

Kelas Antenatal, Hospital Pakar An-Nur Hasanah

Ahad yang lepas bertarikh 12 Oktober 2014, saya berpeluang untuk mengikuti kelas antenatal yang dianjurkan oleh Hospital Pakar AnNur Bandar Baru Bangi di Dewan Seminar Masjid Al-Hasanah, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi. Saya sangat berterima kasih kepada Puan Zawahil kerana memberi peluang untuk saya menyertai kelas ini walau saya seorang pesakit luar yang tidak bercadang […]

Read More

Selamat Datang 2014

Wah, sedar tak sedar tahun 2014 sudah pun menjengah. Adakah azam 2013 sudah dilunaskan? Begitulah putaran hidup masuk tahun baru, bila dah masuk tahun baru nak sedar banyak perkara yang tak terlaksana. Antara perkara yang terlaksana untuk aku tahun 2013 ialah # Habiskan degree – settle # Kahwin – settle # Cari kerja – settle […]

Read More

Impian yang Seterusnya

Masa kecil-kecil dulu, umi selalu sebut nakkan salah sorang anaknya ada Master. Anak-anak lain habis je degree semua terus kerja, kawin.. Dah kerja, syok pegang duit banyak-banyak kompem malas dah nak belajar. InsyaAllah akan kupenuhi hajat ummi dan ayah selagi hayat dikandung badan. Perjalanan hidup ini terlalu panjang mengapa tidak aku habiskannya dengan menuntut ilmu […]

Read More

Alhamdulillah.

Alhamdulillah, terlalu banyak nikmat dan rezeki yang Allah kurniakan. Alhamdulillah, pada 6 Julai yang lalu, aku selamat bergelar isteri kepada lelaki yang aku kenali 6 tahun yang lalu di dalam sebuah kelas tutorial dengan keadaan masing-masing yang masih comot dan busuk. Alhamdulillah , aku juga berjaya menamatkan pengajian sarjana muda dengan jayanya. Yeay, nanti konvo […]

Read More

Cukup Kau Untukku

Yeah. Mamat ini memiliki suara yang lunak untuk menjadi halwa telinga. Naim Helmi. Aku memang sukakan suara beliau sejak dia dari kumpulan Mirwana lagi, kemudian Far East sehinggalah sekarang beliau membuat keputusan untuk bergerak secara solo. Lagu pertama beliau ni memang sangat harmoni sehingga membuai-buai perasaan aku yang sangat semak dek kerja yang bertimbun. Hanya […]

Read More