Category Archives: Info dan Artikel

bersalin

Pengalaman Bersalin Anak Ke 2 Hospital Islam Azzahrah Bangi

Bismillahirrahmanirrahim… Dah baca pengalaman bersalin anak sulung saya di Hospital Serdang? Kerana pengalaman bersalin anak kedua saya adalah lebih kurang dengan anak pertama. Tidak lama di labour room. Tidak sampai 1 jam. Datang ke hospital betul-betul hanya untuk mengeluarkan anak dari rahim. Alhamdulillah. Saya teringat kata-kata ibu saya betapa Allah sayangnya pada kita kerana memberikan rasa […]

Read More

hospital-serdang

Pengalaman Bersalin Di Hospital Serdang

BIlahirrahmanirrahim.. Aku in the mood of surveying and searching hospital untuk bersalin. Bila baca pengalaman orang bersalin, rasa nak berkongsi pengalaman bersalin ketika di Hospital Serdang 2 tahun yang lalu. Macam dah bau basi tapi pengalaman anak sulung tetap segar di ingatan kan? Kerana anak sulung anak teristimewa, kehadiran yang dinanti-nanti. Pastinya semua yang berlaku […]

Read More

imkk

Pengalaman IMKK Disember 2015

Alhamdulillah, saya dan suami tercinta berkesempatan untuk mengikuti program Intensif Magnet Kejayaan dan Kekayaan (IMKK) pada 11-13 Disember yang lalu. Bukan mudah untuk seorang ibu beranak kecil nak menghadiri program dari pagi hingga ke malam selama 3 hari tanpa pengorbanan. Terima kasih ummi dan ayah kerana pengorbanan kalian untuk menjaga Sufy sepanjang program, membuatkan anak-anakmu […]

Read More

Hometuition, Homework Coaching dan Quran Recitation di Taman Kajang Utama

InsyaAllah bulan 3 ini aku akan masuk ke rumah sewa aku sendiri bersama suami di Taman Kajang Utama. Niat di hati hari ini nak bagi notis sebulan dekat principal sekolah untuk berhenti kerja bermakna bulan April nanti tak perlu lagi nak kerja, boleh fokus study dan menjaga kesihatan bayi dalam kandungan. Alhamdulillah, sebab diberi peluang […]

Read More

Enam Alasan Redha Suami Itu Adalah Syurga Bagimu, Wahai Isteri

“Kerana engkau isteri… Ku ingin kau mengerti Bahawa hidup ini tak semudah yang kita janjikan Yang kita janjikan Kerana kau isteriku” Teringat aku pada lirik lagu di atas. Benar, selepas berkahwin, hidup ini tak semudah yang kita janjikan. Bayangkan 5 tahun perkenalan, ia tak semudah yang dirancangkan, hubungan sebagai kawan,teman, yang dahulunya, kini dibawa ke […]

Read More

Cukup Kau Untukku

Yeah. Mamat ini memiliki suara yang lunak untuk menjadi halwa telinga. Naim Helmi. Aku memang sukakan suara beliau sejak dia dari kumpulan Mirwana lagi, kemudian Far East sehinggalah sekarang beliau membuat keputusan untuk bergerak secara solo. Lagu pertama beliau ni memang sangat harmoni sehingga membuai-buai perasaan aku yang sangat semak dek kerja yang bertimbun. Hanya […]

Read More

Panduan Mengenali Lelaki Baik

Entri kali ini aku nak kongsikan panduan mengenali lelaki yang baik daripada Dr. H.M Tuah Iskandar. Aku dah kering idea nak update blog… Aku rasa aku dah mengenali seorang lelaki yang baik 😛 Yeke? Lelaki jujur tidak gemar kalau dia dicurigai. Dia juga tidak suka dikatakan sedang menyembunyikan sesuatu. Lelaki jujur biasanya cemerlang dalam pelajaran […]

Read More