Category Archives: Bicara Hati

hospital-serdang

Pengalaman Bersalin Di Hospital Serdang

BIlahirrahmanirrahim.. Aku in the mood of surveying and searching hospital untuk bersalin. Bila baca pengalaman orang bersalin, rasa nak berkongsi pengalaman bersalin ketika di Hospital Serdang 2 tahun yang lalu. Macam dah bau basi tapi pengalaman anak sulung tetap segar di ingatan kan? Kerana anak sulung anak teristimewa, kehadiran yang dinanti-nanti. Pastinya semua yang berlaku […]

Read More

Selamat 6 Bulan Sayang

Assalamualaikum Sufy, Anak ibu yang dikasihi, ketika ibu mencoretkan tulisan buatmu, wajahmu ibu pandang dalam enaknya lenamu. Ibu harap dalam mimpi duniamu anakku, wajah ibumu inilah yang menghiasi keindahan pentas mimpi, kita berpimpinan tangan menuju firdausi. Sufy sayang, lama sungguh ibu meninggalkan dunia puitis dan romantis sehingga inilah yang pertama ibu tujukan khas buatmu. Semuanya […]

Read More

Pengalaman Indah Yang Perih

Alhamdulillah, tepat 7.33 pagi ini (Jumaat) genaplah usia anak saya tiga minggu dilahirkan ke dunia pada penghulu hari yang penuh barakah. Seminggu yang lepas,kelahiran ini tanpa dirancang, maksud saya, saya sudah set kan di minda bahawa baby akan keluar pada minggu ke 40 kerana dua hari sebelum saya bersalin (15 oktober) , doktor yang membuat […]

Read More

Lelah

Bismillah… Kandungan sudah mencecah 35 minggu 4 hari. Cepatnya masa berlalu, tak sedar masa berinjak begitu pantas sekali. Jarang sekali saya merasa lelah dan letihnya menjalani kehidupan selain minggu-minggu alahan saya di awal kehamilan. Dari rumah lagi rasa taknak masuk ke pejabat mungkin kerana penatnya tubuh ini. Rasa macam “oh anak, bila nak keluar ni” […]

Read More

Jangan Berhenti Menulis

Bismillah… Mungkin disebabkan kekangan masa dan kemampuan diri aku berhenti menulis. Bila difikirkan semula, selepas 7 tahun berblogging, mengapa aku harus berhenti menulis. Terlalu banyak perkara dalam hidup yang boleh dikongsikan kerana setiap manusia itu berbeza-beza kisahnya kan? InshaAllah lepas ni aku akan menulis dengan lebih konsisten sebab masa dan tenaga pun semakin bertambah sehingga […]

Read More

Berpisah

Baru lepas tengok Autumn in My Heart. Sedih dan menyayat hati. Banyak kali air mata aku rembeskan akibat kesedihan melampau. Dahlah sedang merindui suami yang berjauhan selama 3 minggu demi menunaikan tanggungjawabnya. Tapi bangun pagi esok insyaAllah aku akan jumpa dia semula. Yeay! Aku teringat pada kata-kata seseorang, jika kau bernikah, maka kau bersedialah untuk […]

Read More