Bercinta Dengan Orang Buta…Nak ke?

Assalamu’alaikum

Video klip ni lama dulu aku pernah tengok. Tiba-tiba aku nampak kat facebook, aku pun tengoklah semula. Memang best. Sedih.. Kalau korang nak tak bercinta dengan orang buta atau tiba-tiba kekasih jadi buta, masihkah korang nak kat dia? Kalau aku….memanglah aku tetap nak dan aku akan jadi mata untuk dia..tapi aku takkan bagi mata kat dia! Nanti aku nak tengok pakai apa?? Banyak kes yang perlu aku baca lagi tau tak…Ok,layan~~

Pahtu aku nak promote movie Jane Eyre ni. Ini pun kekasih dia jadi buta. Romantik banyak campur sedih sikit-sikit. Kenapa suka sangat cerita jadi buta ni? Saje nak bagi sedihkan..ish 😮

Jane Eyre Film

35 comments on “Bercinta Dengan Orang Buta…Nak ke?”

    • adele Reply

      tak berat pun bro..dlm 600MB je..wow.kalau brad pitt berlakon,sy kena cari movie tu lah 😀

        • adele

          owh….haha.tersalah faham pulak..tak berat pun cerita ni…relax dan climaxnya agk mnyedihkan tp berakhir dgn baik :)

        • suri

          wah..cam suri mmg tak done menegok..tspi teringin nak cri ctr winter sonata..dulu tak dpt tgok sb pratikal huhu.. 😥

  1. Pacifista Reply

    saya pernah tengok videoklip lagu korea tu.memang layan.siap lelaki tu dermakan mata dia kat perempuan pun.menusuk kalbu videoklip tu…

  2. Frantz Reply

    wohoo… video itu sudah lama hilang dalam simpanan, last simpan tahun 2007, lepas tuh pc kne format T_T

    girl tuh comel… tapi photographer tuh last2 takder mata.. T__T

  3. titan Reply

    hoho..jangan cakap mudah aje..kalau kekasih kita tu tetiba buta..pastu cakap kita nak jaga dia plakk..

    kalau terkena nanti..kat diri kita ke, kat suami ke..kat isteri ke.. anytime aje korang akan tinggalkan mereka. Kawan aku sendiri dah rasa..aku sebagai kawan baik aku tak leh nak kata apa..nak salahkan perempuan tu tak boleh..nak backup kawan aku, aku ni siapa la pulak kann..

    • adele Reply

      sy tak kata pun sy taknak kekasih yg buta.sy nak tp kalau boleh taknak lah bg mata kan..nnt jd mcm ni 😎

      yelah…semuanya terletak pada keimanan kita, kalau tinggi iman, kita pasti takkan mengenepikan seseorang kerana paras rupanya :sad:

  4. Adila Reply

    lagu tu!!! sukaaaaaaaaa!!!
    tp sedih sobssss

    bercinta dgn org buta, nak ke?
    hrmmmmm…… siyes xtau nak jwb ape
    xpnah terpikir pun

  5. zulkbo Reply

    …kalau kekasih dah buta
    apa nak buat kan..tak kan
    nak di tinggalkan..kena pula
    dah cinta..teruskanlah..harapan
    ada sinar terang menanti di hadapan

    adakalanya orang yang buta itu
    lebih terang hatinya dari orang yang
    celik dan bebal nih :)

  6. bEe Reply

    Jodoh di tangan Tuhan adele 😉
    Mgkn kita kata taknak tp bila Allah memberi perlu redha

    Kita yg tak buta ni pun tak pasti rezeki tu sampai bila 😉

    BTW, dah tgk citer ni…. menginsafkan & byk perkara dipelajari mengenai sesama manusia 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *