rss search

Bercinta Dengan Orang Buta…Nak ke?

line

Assalamu’alaikum

Video klip ni lama dulu aku pernah tengok. Tiba-tiba aku nampak kat facebook, aku pun tengoklah semula. Memang best. Sedih.. Kalau korang nak tak bercinta dengan orang buta atau tiba-tiba kekasih jadi buta, masihkah korang nak kat dia? Kalau aku….memanglah aku tetap nak dan aku akan jadi mata untuk dia..tapi aku takkan bagi mata kat dia! Nanti aku nak tengok pakai apa?? Banyak kes yang perlu aku baca lagi tau tak…Ok,layan~~

Pahtu aku nak promote movie Jane Eyre ni. Ini pun kekasih dia jadi buta. Romantik banyak campur sedih sikit-sikit. Kenapa suka sangat cerita jadi buta ni? Saje nak bagi sedihkan..ish :o

Jane Eyre Film


35 comments

line
  1. Cerita ini berat tak? Dulu suka sangat menonton filem Legend of the fall lakonan hebat Brad Pitt dan Anthony Hopkins

    line
    • adele

      tak berat pun bro..dlm 600MB je..wow.kalau brad pitt berlakon,sy kena cari movie tu lah :D

      line
      • He..hee..maksud saya bukan saiz fail tetapi jalan ceritanya

        line
        • adele

          owh….haha.tersalah faham pulak..tak berat pun cerita ni…relax dan climaxnya agk mnyedihkan tp berakhir dgn baik :)

          line
        • suri

          wah..cam suri mmg tak done menegok..tspi teringin nak cri ctr winter sonata..dulu tak dpt tgok sb pratikal huhu.. :cry:

          line
  2. saya pernah tengok videoklip lagu korea tu.memang layan.siap lelaki tu dermakan mata dia kat perempuan pun.menusuk kalbu videoklip tu…

    line
    • adele

      mmg menusuk..sungguh terharu jika sy berada di tempat perempuan tu :cry:

      line
  3. tehr

    orang buta ni hati dia cerah tau

    line
  4. Lgu tu mmg best
    LIKE IT :smile:
    Apa salah nye bagi mata sebelah ;p

    line
  5. wohoo… video itu sudah lama hilang dalam simpanan, last simpan tahun 2007, lepas tuh pc kne format T_T

    girl tuh comel… tapi photographer tuh last2 takder mata.. T__T

    line
  6. Tak kekal lama kot kalau sampai ke gerbang kahwin..entah..

    line
  7. Owh, this sad story. Kak Ijan pernah tengok berkali kali… i cried every time :(

    line
  8. hoho..jangan cakap mudah aje..kalau kekasih kita tu tetiba buta..pastu cakap kita nak jaga dia plakk..

    kalau terkena nanti..kat diri kita ke, kat suami ke..kat isteri ke.. anytime aje korang akan tinggalkan mereka. Kawan aku sendiri dah rasa..aku sebagai kawan baik aku tak leh nak kata apa..nak salahkan perempuan tu tak boleh..nak backup kawan aku, aku ni siapa la pulak kann..

    line
    • adele

      sy tak kata pun sy taknak kekasih yg buta.sy nak tp kalau boleh taknak lah bg mata kan..nnt jd mcm ni :cool:

      yelah…semuanya terletak pada keimanan kita, kalau tinggi iman, kita pasti takkan mengenepikan seseorang kerana paras rupanya :sad:

      line
  9. wazy

    Video klip lagu tu best

    line
  10. Juan

    adehhh, tgk video clip pendek pon dah rasa terharu, hehe

    line
  11. lagu tu!!! sukaaaaaaaaa!!!
    tp sedih sobssss

    bercinta dgn org buta, nak ke?
    hrmmmmm…… siyes xtau nak jwb ape
    xpnah terpikir pun

    line
  12. salam..
    citer Korea ke..?
    alamakkk? FOBIA!
    :mrgreen:

    line
    • adele

      salam..ini video klip je..huhu
      hah,kenapa fobia?
      sy pun tak suka citer korea :mrgreen:

      line
  13. …kalau kekasih dah buta
    apa nak buat kan..tak kan
    nak di tinggalkan..kena pula
    dah cinta..teruskanlah..harapan
    ada sinar terang menanti di hadapan

    adakalanya orang yang buta itu
    lebih terang hatinya dari orang yang
    celik dan bebal nih :)

    line
    • adele

      terimalah dirinya seadanya kan..mungkin dia yg terbaik buat kita? :)

      line
  14. bEe

    Jodoh di tangan Tuhan adele ;)
    Mgkn kita kata taknak tp bila Allah memberi perlu redha

    Kita yg tak buta ni pun tak pasti rezeki tu sampai bila ;)

    BTW, dah tgk citer ni…. menginsafkan & byk perkara dipelajari mengenai sesama manusia :-D

    line
  15. bEe

    Terima kasih bro :cool:
    Dah lama tak jln2 ke sini hehehe
    Rupanya ada yg menyebut kite :cool:

    line
  16. bEe

    Adele…
    tersalah taip tadi lah… hehehe :cry:

    line
  17. buta mata takpe jangan buta hati..

    line

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>