sticker jannah
ADELE HAMZAH
Menulis dari 2007.
Pengembara bumi Tuhan.
Yakin pada gigihnya usaha
pasti menuju kejayaan.
Salam perkenalan.

69 thoughts on “

      1. Salam kpd anda….

        Sy ada tebaca dr blog anda…mengenai gadis magribi…sy ingin benar mendapat maklumat ttng saudara yg kemukakn pandangan dan pengalaman beliau ttg gadis tersebut utk djadikn teman hidup….
        Jikalau tak keberatan kpd saudari untuk menolong sy mencari maklumat blogger tesebut…boleh la kongsikn ke email sy yer…

        ijacksh1709@gmail.com

        Bantuan saudari amat sy hargai…
        Terima kasih 🙂

  1. [Quote]2. Mudah tertawan padanya.

    Memang ramai yang tertawan dengan saya tapi hanya satu yang berjaya menawan hati saya. [/Quote]

    AlhamdulilLah.. amboi.. angkat bakul nampak..
    Semoga berjaya dalam lapangan..

    ~ Saya follow link dari ukhwah.com

    Salam Ukhwah,
    MuzzamMiL

  2. salam ukhwah..salam kenal.
    moga2 terus success menulis sbg sumbangan kpd masyarakat

    “Saya merupakan pelajar undang-undang syariah dan undang-undang sivil di salah sebuah institusi tempatan”-ermm,rasa tau kot universiti mana tu..hehehe…

    thank u n wasalam..

  3. salam ukhwah faizal..salam perkenalan..terima kasih sudi berziarah di blog yg penuh kekurangan ini..

    tau ke? sebut dalam hati kuat2 k! 😀

  4. Salam ukhwah.

    Berumur 30 tahun pada tahun 2019? Hmm… mungkinkah saya lebih tahun sedikit daripada saudari.. Hehe. 😀

    Syariah & undang2 – Institusi tempatan..

    Penuh teka-teki. 🙂

    Walau apa2 pun, selamat berblogging. Jika dikira di alam blogging, saya adalah junior. Mohon beri tunjuk ajar.

    Salam perkenalan.

    1. salam ukhwah..

      yeke misteri..macam tak je..hehe

      sy pun bukanlah terbaik dlm blogging ni..

      apapun,jgn berenti berusaha..ada mslah boleh kongsikan..

      salam perkenalan 🙂

  5. dah berapa kali mai sini, baru nak tengok tentang Adele. hehehe..muda lagi dari saya Adele niiii…hehehe…bolehah nak buli.. hahahahahaha….gurau jerk 😛

  6. amvoiii ustazahhh.. dgn che abg itew.. wink! wink! wink!.. hahahah

    entah mcm tertulislah fulaks blog ini ke blogrolls maza yg sana itu.. GKKJ yg melantun-lantun yg entah apa-apa entah gitew. huhuhu

    1. itu abg kandung ye bkn abg angkat atau “abang” gitu2..hehe
      oklah, dah letak link cik Maza kt link exchange sy jgk..
      terima kasih sudi singgah blog ni..
      ada masa byk nnt sy luangkan masa di blog cik Maza..
      skrg benar2 kesempitan masa 😀

  7. Assalamualaikum wbt.

    Banyakkan usaaha merungkaikan mengenai Isu Faraid terutama sekali Permasaalahan tentang kurang minat atau kealpaan Masyarakat Melayu / Islam Malaysia tentang Harta Pusaka.

    Saya sebagai ‘practitioner’ selama hampir 8 tahun dalam bidang Harta Pusaka dapati, kombinasi-kombinasi faktor yang menyebabkan kurang minat.

    1. Sistem Pendidikan – Yang telah mengabaikan Ilmu ini.
    2. Dari faktor ‘pengabaian’ , kehidupan mencari rezeki berada dilandasan yang tidak boleh atau sukar diterjemahkan dalam urusan pencarian Harta apalagi untuk pentadbiran Harta Pusaka.
    3. Ditambah kepada itu, saban hari dan saban maklumat yang menjauhkan masyarakat dan terus mengelirukan.

    Teruskan penulisan ini.

    1. Wa’alaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh

      terima kasih En. Razif atas komen tersebut, jika ada peluang yang cerah, insyaAllah sy akan teruskan dgn bidang faraid ini.. 🙂

        1. erkkk…yg tu tak terer…tp kalau nk tny boleh jgk..hehe

          sy guna getah cina je, Dawei..semua bincang dgn coach..

        2. getah jenis cmne yg sesuai utk cara main yg control je..xde la nk attcking sgt..n cmne lak yg utk attcking n defensive?

        3. wah soalan..em,berdsarkan pgalaman peribadi sy yg tak seberapa ni, tak kisahlah jenis getah apa pun mmg ia sesuai utk control..

          sy pun tak reti nak jawab..biasanya lelaki yg pandai bab menentukan getah ni..langkah lebih selamat, kalau awk ada facebook, request utk join group ni https://www.facebook.com/groups/353705695481/

          kat situ lebih ramai pakarnya..hrp2 membantu 😀

    1. waalaikumussalam..
      alhamdulillah sihat..
      boleh,tajuk apa yang
      kamu mahu? 🙂

      sekarang saya sedang peperiksaan akhir,
      nanti saya boleh buatkan selepas peperiksaan tamat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *