bersalin

Pengalaman Bersalin Anak Ke 2 Hospital Islam Azzahrah Bangi

Bismillahirrahmanirrahim… Dah baca pengalaman bersalin anak sulung saya di Hospital Serdang? Kerana pengalaman bersalin anak kedua saya adalah lebih kurang dengan anak pertama. Tidak lama di labour room. Tidak sampai 1 jam. Datang ke hospital betul-betul hanya untuk mengeluarkan anak dari rahim. Alhamdulillah. Saya teringat kata-kata ibu saya¬†betapa Allah sayangnya pada kita kerana memberikan rasa […]

Read More

hospital-serdang

Pengalaman Bersalin Di Hospital Serdang

BIlahirrahmanirrahim.. Aku in the mood of surveying and searching hospital untuk bersalin. Bila baca pengalaman orang bersalin, rasa nak berkongsi pengalaman bersalin ketika di Hospital Serdang 2 tahun yang lalu. Macam dah bau basi tapi pengalaman anak sulung tetap segar di ingatan kan? Kerana anak sulung anak teristimewa, kehadiran yang dinanti-nanti. Pastinya semua yang berlaku […]

Read More

IMG_20160514_202942

Pengalaman Penyusuan Anak Pertama

Alhamdulillah..Jika dikira sehingga hari ini, genaplah penyusuan saya kepada anak pertama saya Sufyyah yang sudah 1 tahun 7 bulan (17 Oktober 2014 – 17 Mei 2016) bersamaan 19 bulan. Selepas membaca artikel mengenai How Breastfeeding Changes Your Brain di sini, saya tergerak untuk berkongsi pengalaman penyusuan anak pertama saya yang boleh saya kira banyak cabarannya […]

Read More

BabyTak-Aug10-istock

Adik Sufy, Sufy dan Perkataannya.

Alhamdulillah, adik Sufy dah mencecah usia 12 minggu. Semalam scan di Klinik Assalam Bangi, klinik kegemaran Ibu rasa tak percaya lihat perkembangan adik Sufy yang berkembang sungguh pesat sekali. Masa scan pada minggu yang ke 6, hanya kantung sahaja yang nampak tapi semalam, kepala, tangan, kaki dah sempurna terbentuk, jantung pun berdegup kencang buat ibu […]

Read More

imkk

Pengalaman IMKK Disember 2015

Alhamdulillah, saya dan suami tercinta berkesempatan untuk mengikuti program Intensif Magnet Kejayaan dan Kekayaan (IMKK) pada 11-13 Disember yang lalu. Bukan mudah untuk seorang ibu beranak kecil nak menghadiri program dari pagi hingga ke malam selama 3 hari tanpa pengorbanan. Terima kasih ummi dan ayah kerana pengorbanan kalian untuk menjaga Sufy sepanjang program, membuatkan anak-anakmu […]

Read More

96 residences greenwood paramount

96 Residences Greenwood Salak Tinggi

Anda tengah pening cari rumah pertama? Anda memang tengah cari rumah? Pening cari rumah teres dua tingkat dengan harga berpatutan? Jika anda bekerja di KLIA, Putrajaya, Bandar Baru Salak Tinggi, Bandar Baru Nilai dan kawasan sekitarnya, boleh jenguk-jenguk projek baru 96 residence Greenwood Salak Tinggi by Paramount. PAKEJ TAK BOLEH TAHAN! TEMPAHAN HANYA RM3,000! Buat […]

Read More