Travelog

Travelog Cuti-Cuti Perth, Western Australia

IMG-20170312-WA0041

Di dalam tubuh aku ni mengalir darah suka mengembara, macam umi dan ayah. Biarlah kereta tak baru, rumah tak besar tapi ada allocation duit untuk mengembara. Dah biasa dari kecil mengembara, jadi suka travel tengok budaya bangsa lain. Alhamdulillah, dengan berbisnes, aku boleh sponsor suami dan anak-anak untuk travel. Aku cakap, abang tak payah nak fikir duit tiket, penginapan, transportation,…

Read More

Peribadi

Pengalaman Bersalin Anak Ke 2 Hospital Islam Azzahrah Bangi

bersalin

Bismillahirrahmanirrahim… Dah baca pengalaman bersalin anak sulung saya di Hospital Serdang? Kerana pengalaman bersalin anak kedua saya adalah lebih kurang dengan anak pertama. Tidak lama di labour room. Tidak sampai 1 jam. Datang ke hospital betul-betul hanya untuk mengeluarkan anak dari rahim. Alhamdulillah. Saya teringat kata-kata ibu saya¬†betapa Allah sayangnya pada kita kerana memberikan rasa sakit untuk bersalin begitu sekejap.…

Read More

Cinta dan Kasih Sayang

Bernikahlah Walau Tiada Harta

cincin_pernikahan

Akhir-akhir ini ramai pula berkongsi dengan saya (mengeluh) nak berkahwin tapi tak ada kerja tetap, tak ada duit tak ada apa-apa, macamana nak buat majlis kahwin nak bagi anak isteri makan apa? Saya sendiri bernikah betul-betul seminggu selepas final exam tahun kelima (akhir) pengajian. Masa itu suami tidak ada apa-apa bahkan badannya kurus kering (rujuk gambar), selepas beranak dua barulah…

Read More

Peribadi

Pengalaman Bersalin Di Hospital Serdang

hospital-serdang

BIlahirrahmanirrahim.. Aku in the mood of surveying and searching hospital untuk bersalin. Bila baca pengalaman orang bersalin, rasa nak berkongsi pengalaman bersalin ketika di Hospital Serdang 2 tahun yang lalu. Macam dah bau basi tapi pengalaman anak sulung tetap segar di ingatan kan? Kerana anak sulung anak teristimewa, kehadiran yang dinanti-nanti. Pastinya semua yang berlaku masih segar di ingatan. Pengalaman…

Read More

Cinta dan Kasih Sayang

Pengalaman Penyusuan Anak Pertama

IMG_20160514_202942

Alhamdulillah..Jika dikira sehingga hari ini, genaplah penyusuan saya kepada anak pertama saya Sufyyah yang sudah 1 tahun 7 bulan (17 Oktober 2014 – 17 Mei 2016) bersamaan 19 bulan. Selepas membaca artikel mengenai How Breastfeeding Changes Your Brain di sini, saya tergerak untuk berkongsi pengalaman penyusuan anak pertama saya yang boleh saya kira banyak cabarannya juga kan? Setiap ibu pasti…

Read More